ΕΠΠΑΙΚ: Πτυχιακή Εργασία.


Κάθε σπουδαστής/στρια εκπονεί μια πτυχιακή εργασία, με σκοπό τη σύνθεση και αξιοποίηση των γνώσεων που αποκτήθηκαν από τα διάφορα μαθήματα.

Η Πτυχιακή Εργασία μπορεί να είναι ατομική ή ομαδική (μέχρι το πολύ 2 άτομα).

α) Είδος – Θεματολογία: Η Πτυχιακή Εργασία μπορεί να είναι βιβλιογραφική ή ερευνητική ή συνδυασμός και των δύο σε θέματα που συνδέονται με τα διδασκόμενα στο Πρόγραμμα μαθήματα. Είναι δυνατόν ένας φοιτητής να προτείνει θέμα της επιλογής του και να αναλάβει Πτυχιακή Εργασία  αρκεί να έχει την σύμφωνη γνώμη του επιβλέποντα καθηγητή.

β) Μορφή και έκταση της Πτυχιακής Εργασίας: Η έκταση της εργασίας δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τις 12.000 λέξεις (40 περίπου σελίδες) και η δομή της να είναι σύμφωνη με τους κανόνες συγγραφής επιστημονικής εργασίας.

γ) Χρονοδιάγραμμα:

Το αργότερο 4 εβδομάδες πριν το τέλος του Α΄εξ. του διδακτικού έτους οι διδάσκοντες οφείλουν να ανακοινώνουν γραπτώς στους σπουδαστές (μέσω της Γραμματείας του Τμήματος) προτεινόμενα θέματα πτυχιακών εργασιών.

Με την έναρξη του Β΄εξ. οι σπουδαστές επιλέγουν θέμα και σε συνεννόηση με τον επιβλέποντα καθηγητή αναλαμβάνουν Πτυχιακή Εργασία και καταθέτουν  Δελτίο ανάληψης Πτυχιακής Εργασίας.

Ο ελάχιστος χρόνος υποβολής της Πτυχιακής Εργασίας δεν μπορεί να είναι μικρότερος των 8 εβδομάδων μετά την ανάληψή της και οπωσδήποτε πριν την έναρξη κάθε εξεταστικής περιόδου.

δ) Υποχρεώσεις επιβλέποντα καθηγητή:

Έγκαιρη -σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα- ανακοίνωση των θεμάτων Πτυχιακής Εργασίας που επιθυμούν και δύνανται να επιβλέψουν.

Καθοδήγηση και συμβουλευτικές –σε τακτά διαστήματα- συναντήσεις με τους σπουδαστές. Παροχή οδηγιών εκπόνησης και συγγραφής πτυχιακής εργασίας καθώς και πινάκων με τα κριτήρια αξιολόγησής της.

ε) Αξιολόγηση: Η πτυχιακή εργασία αξιολογείται και ο σπουδαστής βαθμολογείται με Βαθμό Πτυχιακής Εργασίας στην κλίμακα 0-10.

____________________________________________________________________________________________

Παλιότερες πτυχιακές εργασίες:

—————————————————————————————————————————————————

Advertisements

5 thoughts on “ΕΠΠΑΙΚ: Πτυχιακή Εργασία.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s