ΒΒΚΚ: Οι μαθητές Δημοτικού του Δήμου Κρουσσών γιόρτασαν στον Κήπο τους!


Οι μαθητές Δημοτικού του Δήμου Κρουσσών γιόρτασαν την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στο Βαλκανικό Βοτανικό Κήπο Κρουσσίων!

Την Τρίτη 2 Ιουνίου 2009 οι μαθητές και οι δάσκαλοι τριών Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Κρουσσών (Επταλόφου, Τερπύλλου και Ευκαρπίας) γιόρτασαν την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στον Κήπο τους, στο Βαλκανικό Βοτανικό Κήπο Κρουσσίων. Ήταν μια ιδέα του Τοπικού Συμβουλίου Νέων του Δήμου στην υλοποίηση της οποίας βοήθησε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κιλκίς και ο Δήμος Κρουσσών, διαθέτοντας τρία λεωφορεία για τη μετακίνηση των μαθητών, και οι Φίλοι της Βαλκανικής Χλωρίδας που ανέλαβαν την ξενάγησή τους στον Κήπο των Αισθήσεων.

Στην αρχή εκπρόσωπος του Δασαρχείου Κιλκίς έκανε ενημέρωση στους μαθητές. Στη συνέχεια, ο απερχόμενος Πρόεδρος των Φίλων της Βαλκανικής Χλωρίδας ξενάγησε τους μαθητές, οι οποίοι θαύμασαν το ροδώνα που είναι την εποχή αυτή ολάνθιστος, περπάτησαν ανάμεσα στα οπωροφόρα δένδρα, όλα παραδοσιακών ποικιλιών, μελέτησαν τα παρτέρια με τα φαρμακευτικά και αρωματικά αυτοφυή, θαύμασαν τον καταρράχτη, το ρυάκι και τις λιμνούλες με τα υδροχαρή φυτά και ανέβηκαν στο μονοπάτι του Βοτανόκηπου όπου σχημάτισαν μια πολύχρωμη ανθρώπινη αλυσίδα και φώναξαν με θέρμη συνθήματα υπέρ της Διατήρησης του Φυσικού Περιβάλλοντος. Τέλος, από ψηλά παρακολούθησαν 6 συμμαθητές τους να συμμετέχουν σε αγώνα τσουβαλοδρομίας που ήταν και το ξεκαρδιστικό κλείσιμο της επίσκεψης.

Ο Μιχάλης Αμοιρίδης, Πρόεδρος του Συμβουλίου, δήλωσε ότι οι νέοι της περιοχής θα κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να κρατηθεί ο Κήπος ζωντανός και  να μη χάσει την παγκόσμια φήμη που απόκτησε μέσα σε λίγα χρόνια και να μην πάνε χαμένα τα χρήματα που ξοδεύτηκαν από την Ευρωπαϊκή Κοινότητα και το Ελληνικό Κράτος, αλλά και ο πολύς κόπος και η γνώση των δημιουργών του.

Ο Ανδρέας Οικονόμου δήλωσε ότι ο Κήπος αυτός δημιουργήθηκε στον ορεινό όγκο των Κρουσίων πρώτα γιατί είναι τόπος κατάλληλος λόγω της πλούσιας αυτοφυούς χλωρίδας του, αλλά, επίσης, για να βοηθήσει στην ανάπτυξη της περιοχής που την εποχή που η ιδέα έπεσε στο χαρτί ερήμωνε επικίνδυνα. Τα σημάδια αναστροφής αυτού του κλίματος λόγω του Κήπου είναι πλέον φανερά, αλλά ο Κήπος κινδυνεύει. Αντί να έχουν λυθεί όλα τα «πολιτικά» προβλήματά του, ο Κήπος έμεινε στον αέρα: χωρίς θεσμικό πλαίσιο, χωρίς οργανόγραμμα, χωρίς προσωπικό, χωρίς χρήματα για αντιμετώπιση των λειτουργικών αναγκών του.

Παρών ήταν, και κάλυψε δημοσιογραφικά την εκδήλωση, ο δημοσιογράφος Κώστας Στεφανίδης.

Ημέρα Περιβάλλοντος 2009 στον Κήπο 028

Ο Ανδρέας Οικονόμου, πρόεδρος των Φίλων της Βαλκανικής Χλωρίδας, ξενάγησε τα παιδιά.

Ημέρα Περιβάλλοντος 2009 στον Κήπο 077

Οι μαθητές φωτογραφήθηκαν στον καταρράκτη.

Ημέρα Περιβάλλοντος 2009 στον Κήπο 058

Μελέτησαν τα παρτέρια και έμαθαν για τα φαρμακευτικά φυτά.

Ημέρα Περιβάλλοντος 2009 στον Κήπο 084

«Κατέλαβαν» το βοτανόκηπο και φώναξαν συνθήματα υπέρ του Φυσικού Περιβάλλοντος.

Ημέρα Περιβάλλοντος 2009 στον Κήπο 097

Η εκδήλωση τέλειωσε με ξεκαρδιστική τσουβαλοδρομία!

Advertisements

One thought on “ΒΒΚΚ: Οι μαθητές Δημοτικού του Δήμου Κρουσσών γιόρτασαν στον Κήπο τους!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s