Kατηγορίες
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ-ΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ για την εκπαίδευση ενηλίκων στη Θεσσαλονίκη με την Dr. Katarina Popovic.


ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

για την εκπαίδευση ενηλίκων στη Θεσσαλονίκη

με την Dr. Katarina Popovic

Αμφιθέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου του

Δήμου Θέρμης (Δημητρίου Καραολή & Καπετάν Χάψα)*

Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2009, 10.00 – 17.00

Η Επιστημονική Ένωση Εκπαίδευσης Ενηλίκων με χαρά ανακοινώνει την πραγματοποίηση σεμιναρίου στη Θεσσαλονίκη με θέμα την ευρωπαϊκή πολιτική για την εκπαίδευση ενηλίκων και την επαγγελματοποίηση του πεδίου με κύρια ομιλήτρια την Καθηγήτρια Εκπαίδευσης Ενηλίκων του Πανεπιστήμιου τoυ Βελιγραδίου και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης Εκπαίδευσης Ενηλίκων Dr. Katarina Popovic.  Το σεμινάριο πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. (παράρτημα Θεσσαλονίκης)  και  θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Θέρμης.

Πρόγραμμα

10:00 – 10:30 Προσέλευση – εγγραφές
10:30 – 11:30 Η ευρωπαϊκή πολιτική για την εκπαίδευση ενηλίκων  –Prof. Katarina Popovic

Περίληψη: Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης η καθηγήτρια Popovic θα αναφερθεί στις τάσεις των πολιτικών για την εκπαίδευση ενηλίκων στην Ευρώπη, την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την εφαρμοσιμότητά της στις χώρες της Νοτίου και Ανατολικής Ευρώπης.

11:30 – 12:15 Σχολιασμός από πάνελ επιστημόνων της εκπαίδευσης ενηλίκων. Στο πάνελ συμμετέχουν οι:

Δήμητρα Πάντα, Καθηγήτρια Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.

Ανδρέας Οικονόμου, Επικ. Καθηγητής Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.

Γιώργος Κουλαουζίδης, Μέλος του Δ.Σ. της ΕΕΕΕ

12:15 – 12:45 Διάλειμμα
12:45  – 14:00 Εργασία σε ομάδες, συζήτηση με την Prof. Katarina Popovic και τα μέλη του πάνελ
14:00 – 15:00 Διάλειμμα
15:00 – 16:00 Προσπάθειες επαγγελματοποίησης του χώρου της εκπαίδευσης ενηλίκων – Prof. Katarina Popovic

Περίληψη: Στην ενότητα αυτή θα γίνει εκτεταμένη αναφορά στις προσπάθειες επαγγελματοποίησης του πεδίου στην Ευρώπη και την εκπαίδευση των εκπαιδευτών ενώ ως μελέτη περίπτωσης θα παρουσιαστεί η λειτουργία της Ομάδας για τη Μελέτη της Ανδραγωγικής του Πανεπιστημίου του Βελιγραδίου

16:00 – 16 :45 Σχολιασμός από το πάνελ – Συζήτηση
16:45 – 17:00 Συμπεράσματα

ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ KATARINA POPOVIC

Η Dr. Katarina Popovic σπούδασε εκπαίδευση ενηλίκων στο Πανεπιστήμιο του Βελιγραδίου όπου και πήρε το βασικό της πτυχίο (BA), ενώ εκπόνησε τη διδακτορική της διατριβή στο Πανεπιστήμιο του Aachen στην ίδια επιστημονική περιοχή. Είναι Καθηγήτρια στο Τμήμα Εκπαίδευσης Ενηλίκων στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου του Βελιγραδίου από το 1989 όπου και πραγματοποιεί έρευνες τα τελευταία 15 χρόνια στην εκπαίδευση ενηλίκων και τη δια βίου μάθηση. Επίσης έχει διδάξει ως επισκέπτρια καθηγήτρια σε πολλά Ευρωπαϊκά πανεπιστήμια. Η Dr Popovic είναι Πρόεδρος της Σερβικής Ένωσης Εκπαίδευσης Ενηλίκων από το 2001, Η Σερβική Ένωση είναι μια εθνική μη-κυβερνητική οργάνωση της Σερβίας στην οποία σημαντικοί επιστήμονες, νέοι ερευνητές και φοιτητές της εκπαίδευσης ενηλίκων εργάζονται σε διάφορα project και συντάσσουν κείμενα στρατηγικού σχεδιασμού. Η Dr Popovic είναι εξειδικευμένη στο ζήτημα της επαγγελματοποίησης της εκπαίδευσης ενηλίκων.  Είναι μέλος της Βαλκανικής Εταιρείας Παιδαγωγικής και Εκπαίδευσης και επίσης εκλέχθηκε πρόσφατα στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Εκπαίδευσης Ενηλίκων (ΕΑΕΑ). Είναι επίσης μέλος της ESREA και της ISCAE, αρχισυντάκτρια  του επιστημονικού περιοδικού  «Andragogical Studies», μέλος της επιτροπής ειδικών για την εκπαίδευση ενηλίκων του Σερβικού Υπουργείου Παιδείας και συγγραφέας πολλών άρθρων και εργασιών. Μιλάει Σερβικά, Κροατικά Γερμανικά, Αγγλικά, Γαλλικά και Ρώσικα.

Κόστος συμμετοχής

Μέλη της ΕΕΕΕ: 15 Eυρώ,  Μη-μέλη: 25 Ευρώ

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ : Για να δηλώσετε  τη συμμετοχή σας καθώς και για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κα Χριστίνα Κόκκου στα τηλέφωνα  210-3890124 και 6979724757 καθώς και στο adulteduc@adulteduc.gr. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

*ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ: 2310-463423

από AnOiko

Ψυχολόγος, Μαθηματικός,
Αναπληρωτής Καθηγητής Παιδαγωγικού Τμήματος Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. στη Θεσσαλονίκη
(Ε.Π.ΠΑΙ.Κ., Π.Ε.ΣΥ.Π. και Μ.Π.Σ. "Οργάνωση και Διοίκηση της Εκπαίδευσης")

3 απαντησεις στο “ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ για την εκπαίδευση ενηλίκων στη Θεσσαλονίκη με την Dr. Katarina Popovic.”

H Κατερίνα Πόποβιτς ήταν εξαιρετική! Η παρορουσίαση της Εκπαίδευσης Ενηλίκων στην Ευρώπη, στη Νοτιανατολική Ευρώπη και στη Σερβία ενδελεχής. Μας έδωσε πληροφορίες και ιδέες για να δουλέψουμε δημιουργικά.
Οι παρουσιάσεις της θα αναρτηθούνί τις επόμενες μέρες στη σελίδα της ΕΕΕΕ. Θα σας ενημερώσω σχετικά.

Ήταν μια πολύ καλή εμπειρία παρουσίασης ενός πολύ ενδιαφέροντος θέματος. Με εντυπωσίασε η αμεσότητά της με το κοινό! Επίσης, η παρουσίαση στα γερμανικά (χωρίς μεσολάβηση μεταφραστή) μιας θεματικής ενότητας για την οπτικοποίηση, η οποία έγινε απόλυτα κατανοητή παρόλο που κανένας μας από το κοινό δε μιλούσε γερμανικά! Απλά εκπληκτική!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.