Κακές οι επιδόσεις των 15χρονων ελλήνων.


Τις λιγότερες ώρες διδασκαλίας, αλλά και τις χαμηλότερες επιδόσεις σε βασικά μαθήματα έχουν οι 15χρονοι Ελληνες. Αυτό προκύπτει, όπως αναφέρει η Καθημερινή (05.11.2009), από την έκθεση του ΟΟΣΑ Education at Glance για το 2009, που δημοσιοποιήθηκε από τον Οργανισμό στις 7 Σεπτεμβρίου και παρουσίασε στον Τύπο το ελληνικό υπουργείο Παιδείας.

Ενδεικτικά, με βάση την έκθεση, το σχολικό έτος στην Ελλάδα για τους μαθητές γυμνασίου έχει 559 ώρες, κατατάσσοντας την χώρα στην 21η μεταξύ 23 χωρών-μελών του ΟΟΣΑ που έδωσαν στοιχεία. Τις περισσότερες ώρες ετησίως (1.080) έχουν οι μαθητές γυμνασίου στις ΗΠΑ. Ακόμη, η σχολική διαδικασία απωθεί, παρά έλκει τους Ελληνες μαθητές.

Αποτέλεσμα είναι οι κακές επιδόσεις των Ελλήνων 15χρονων στα Μαθηματικά (39η θέση), στην Κατανόηση Κειμένου (36η) και στις Φυσικές Επιστήμες (38η) στον τελευταίο διαγωνισμό PISA του ΟΟΣΑ με μαθητές από 57 χώρες. Την προσοχή τραβά, επίσης, ο ότι η Ελλάδα έχει το χαμηλότερο ποσοστό αποφοίτων -23,9%- επί του συνόλου των φοιτητών. Πρώτη είναι η Ισλανδία με 88,7%.

Πηγή: e-paideia.net

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s