Σ.Ε.Λ.Ε.Τ.Ε. – Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. 1959-2009: Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.


Η σελίδα του Συνεδρίου.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικού Προσωπικού της  Ανώτατης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.) στο πλαίσιο του εορτασμού των 50 χρόνων από την ίδρυση της Σχολής, διοργανώνει, υπό την αιγίδα της Διοικούσας Επιτροπής της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε., Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα:

«Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟ-ΒΑΘΜΙΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»

Το Συνέδριο αποσκοπεί στην ιστορική αποτύπωση της οργάνωσης, λειτουργίας και προσφοράς της Σ.Ε.Λ.Ε.Τ.Ε./ Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. ως κατεξοχήν φορέα της εκπαίδευσης των εκπαιδευτικών της Τεχνολογικής Εκπαίδευσης στην πορεία των εκπαιδευτικών πραγμάτων στη χώρα μας. Ακόμα, αποβλέπει στην παρουσίαση και ενίσχυση του προβληματισμού, που αφορά στην πορεία της εκπαίδευσης των εκπαιδευτικών, σύμφωνα με τα πρόσφατα πορίσματα και τις τάσεις που διαμορφώνονται τόσο στο πλαίσιο της ανάπτυξης των Επιστημών της Αγωγής, όσο και σ’εκείνες της αλματώδους ανάπτυξης της Τεχνολογίας.

ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Oι βασικοί θεματικοί άξονες, οι οποίοι θα επιτρέψουν στους συνέδρους να παρουσιάσουν και να ανταλλάξουν τις απόψεις τους, είναι οι εξής:

  • Η Σ.Ε.Λ.Ε.Τ.Ε./Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.: η ιστορία και ο ρόλος της στη διαμόρφωση της εκπαιδευτικής πραγματικότητας και οι προοπτικές ανάπτυξης της.
  • Τεχνολογική έρευνα και ανάπτυξη στην Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.
  • Ιστορική εξέλιξη, ανάπτυξη, εφαρμογή και αξιολόγηση προγραμμάτων σπουδών στην ΤΕΕ.
  • Εκπαιδευτική πολιτική, κατάρτιση και επιμόρφωση των τεχνολόγων εκπαιδευτικών (π.χ. Το προφίλ του εκπαιδευτικού της ΤΕΕ, μεταπτυχιακά προγράμματα, εργαστήρια κ.λπ.).
  • Επαγγελματική ανάπτυξη και Εκπαίδευση Εκπαιδευτικών Επαγγελματικής & Τεχνολογικής εκπαίδευσης στην Ευρώπη και τον Κόσμο.
  • Κοινωνικο-οικονομικές εξελίξεις και τεχνική-επαγγελματική εκπαίδευση (π.χ. Πολυπολιτισμικότητα, Δια Βίου Εκπαίδευση κ.λπ.).
  • Νέες κατευθύνσεις και διδακτικές προσεγγίσεις στην τεχνική-επαγγελματική εκπαίδευση (πχ. Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση, νέες τεχνολογίες στην εκπαίδευση, τηλεκπαίδευση, περιβάλλον κ.λπ.).
  • Τεχνολογία: ανάπτυξη και εκπαίδευση.
  • Ειδική αγωγή και ΤΕΕ.
  • Συμβουλευτική και επαγγελματικός προσανατολισμός στην εκπαίδευση των εκπαιδευτικών της ΤΕΕ.

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. στο Μαρούσι Αττικής, το Δεκέμβριο του 2009.

Πληροφορίες: www.aspete.gr

Για την οργανωτική επιτροπή

Η πρόεδρος

Ράνυ Χ. Καλούρη

Καθηγήτρια

email: rkalouri@aspete.gr, rkalouri@otenet.gr

τηλ. 210.2896757, 6932251133

Advertisements

One thought on “Σ.Ε.Λ.Ε.Τ.Ε. – Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. 1959-2009: Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s