Γελάνε τελευταίες αλλά… καλύτερα οι γυναίκες.


Αμερικανοί επιστήμονες πραγματοποίησαν μια μεγάλη έρευνα για το χιούμορ από την οποία προέκυψαν ενδιαφέροντα συμπεράσματα. Μια από τις διαπιστώσεις των ερευνητών είναι ότι οι γυναίκες καθυστερούν σε σχέση με τους άνδρες να «πιάσουν» ένα αστείο αλλά όταν τελικά το κατανοήσουν, το απολαμβάνουν περισσότερο, γι΄ αυτό και συνήθως σε μια παρέα μια γυναίκα θα συνεχίσει να γελάει όταν οι άνδρες θα έχουν σταματήσει.

Η έρευνα έγινε από ομάδα ειδικών του Κέντρου Διεπιστημονικών Ερευνών στις Επιστήμες του Εγκεφάλου του Πανεπιστημίου Στάνφορντ στις ΗΠΑ που μελέτησαν την επίδραση των αστείων και του χιούμορ σε εγκεφάλους ανδρών και γυναικών με τη βοήθεια μαγνητικών τομογραφιών λειτουργικού συντονισμού (fΜRΙ).

Τα πειράματα έδειξαν ότι οι γυναίκες εκτελούν πιο πολύπλοκες εγκεφαλικές λειτουργίες απ΄ ό,τι οι άνδρες για να επεξεργαστούν ένα αστείο, γι΄ αυτό και αντιδρούν λίγο πιο καθυστερημένα, αλλά το απολαμβάνουν περισσότερο.

Επίσης, σύμφωνα με τους ερευνητές, οι γυναίκες φαίνεται να προτιμούν το πιο εξεζητημένο και «σοφιστικέ» χιούμορ. Οι άνδρες, από την πλευρά τους, έχουν την τάση όταν πρόκειται να ακούσουν ένα αστείο να περιμένουν εκ των προτέρων να γελάσουν με αυτό.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s