Νικόλας Χρηστάκης: Ο πιο «ισχυρός» Έλληνας στον κόσμο.!


Έγινε γνωστός για την έρευνά του γύρω από τον ‘ιό της ευτυχίας’ και την μετάδοσή του, όμως ο Νικόλας Χρηστάκης φαίνεται να έχει σίγουρα μέσα του και τον ‘ιό της επιτυχίας’. Το γεγονός ότι το όνομά του φιγουράρει στη λίστα του αμερικανικού ‘Time’ των εκατό ανθρώπων με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο, είναι απλά το επιστέγασμα μιας πολυετούς επιτυχημένης πορείας στους τομείς της Βιολογίας, της Ιατρικής και της Κοινωνιολογίας.

Εν ολίγοις, σύμφωνα με τα ερευνητικά πορίσματα του κ. Χρηστάκη, τα πράγματα που κάνουμε δεν ασκούν επιρροή μόνο στους φίλους και συγγενείς μας, αλλά και στους φίλους των φίλων των φίλων μας. Το 2008 η ομάδα του, εν ονόματι Christakis Group, πήρε επιχορήγηση ύψους έντεκα εκατομμυρίων δολαρίων από το Διεθνές Ινστιτούτο Υγείας για τη μελέτη των κοινωνικών δικτύων – την οποία ο ίδιος επέκτεινε και στη γενετική- ενώ το 2009 ανακηρύχθηκε ένας από τους είκοσι κορυφαίους επιστήμονες στον κόσμο.

Πιθανότατα αναμενόμενη η επιβράβευση, αν αναλογιστεί κανείς ότι η έρευνα για την οποία έγινε διάσημος, διήρκεσε παραπάνω από είκοσι χρόνια στη διάρκεια των οποίων μελετήθηκαν συνολικά οι συμπεριφορές 4.739 ατόμων.

Νικόλας Γεωργιακώδης

Advertisements

5 thoughts on “Νικόλας Χρηστάκης: Ο πιο «ισχυρός» Έλληνας στον κόσμο.!

  1. Το έχω κάνει ήδη παραγγελία.

    Έχω παραγγείλει και το «Ο νέος ηγέτης».

    Ανδρέα σε παρακαλώ θα μπορούσες να κάνει ένα αφιέρωμα σε βιβλία που ξεχωρίζεις σχετικά με συμβουλευτική, ψυχολογία, management? Θυμάμαι τα ωραία ψυχομετρικά τεστ που χρησιμοποιείς στην τάξη. Μπορείς να μας δώσεις ένα reference list στο blog?

    Thank you. ^_^

  2. Βιβλία σχετικά με ψυχολογία και συμβουλευτική ενδιαφέρουν και μένα πάρα πολύ και θα χαιρόμουν να δω ένα αφιέρωμα…
    Ευχαριστώ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s