ψηφίστηκε στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία.


Με βελτιωτικές ρυθμίσεις και τροποποιήσεις ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία.

Στις αλλαγές του πολυνομοσχεδίου για την Παιδεία μεταξύ άλλων συγκαταλέγονται τα εξής:

  • Διπλασιασμός μοριοδότηση για τον 3ο χρόνο υπηρεσίας των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών, προκειμένου να επιτυγχάνεται συντομότερα η μετάθεσή τους -μετά τα τρία χρόνια- σε σχολείο επιλογής του. Οσον αφορά το πτυχίο, ο υποψήφιος εκπαιδευτικός για κάθε βαθμό πάνω από τη βάση του 5 θα υπολογίζει μία μονάδα.
  • Για τους πολύτεκνους εκπαιδευτικούς η μοριοδότηση ανεβαίνει στις 10 μονάδες, για τους εκπαιδευτικούς με αναπηρία στις 7 μονάδες και για τους εκπαιδευτικούς – γονείς παιδιών με μόνιμη αναπηρία στις 5 μονάδες.
  • Σύμφωνα με άλλη τροπολογία, ξεκαθαρίζεται ότι τα πτυχία των ανώτατων τεχνολογικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων (ΑΤΕΙ) μοριοδοτούνται απολύτως ισότιμα με τα πτυχία πανεπιστημίου.
  • Υπάρχει μέριμνα και για τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς που απολύονται λόγω κλεισίματος ιδιωτικών σχολείων και έχουν 6ετή προϋπηρεσία, καθώς προβλέπεται ότι θα προσλαμβάνονται στο Δημόσιο.
  • Κατά τα λοιπά, προγραμματίζεται η άμεση διεξαγωγή διαγωνισμού ΑΣΕΠ για την ειδική αγωγή, προκειμένου -όπως υποστηρίζει το υπουργείο Παιδείας- να μπει τέλος στην ομηρεία των κλάδων ΠΕ61 και ΠΕ71, που επί 10 χρόνια δούλευαν ως αναπληρωτές. Για το ίδιο θέμα, καταργούνται τα σεμινάρια των 400 ωρών ως ειδικό τυπικό προσόν για τους κλάδους ΠΕ61 και ΠΕ71.
  • Τέλος, επισημαίνεται ότι για πρώτη φορά -ύστερα από μεταβατική περίοδο- εντάσσονται στις κατηγορίες διορισμού οι εκπαιδευτικοί γονείς τέκνων με ποσοστό αναπηρίας 67% και 12μηνη προϋπηρεσία.
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s