Νεό! Ηλεκτρονικό περιοδικό του e-Δικτύου – ΤΠΕ.


Σκοπός

Ο διαδικτυακός τόπος «Μάθηση με Τεχνολογίες» είναι το ηλεκτρονικό περιοδικό της Ελληνικής Ένωσης για την αξιοποίηση των Τ.Π.Ε. στην Εκπαίδευση e-Δικτύο (www.e-diktyo.eu) σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών «Μιχάλης Δερτούζος» (www.ekped.gr).

Σκοπός του περιοδικού είναι ο γόνιμος προβληματισμός, ο δημιουργικός διάλογος, και η παραγωγή νέας γνώσης αναφορικά με την χρήση και την αξιοποίηση  των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και των Επικοινωνιών (ΤΠΕ) στην Εκπαίδευση. Το παρόν περιοδικό εστιάζει ιδιαίτερα στις σύγχρονες πρακτικές χρήσης τους, έτσι όπως διαμορφώνονται μέσα στην καθημερινότητα της σχολικής τάξης, της εκπαιδευτικής μονάδας, της διοίκησης της εκπαίδευσης, αλλά και στην καθημερινή ζωή παιδιών, εφήβων και επαγγελματιών (π.χ. εκπαιδευτικών), καθώς και ευρύτερα σε κάθε συνθήκη άτυπης μάθησης.

Ως Τεχνολογίες αναφέρονται οι εφαρμογές όλων των τεχνολογιών, αλλά και ιδιαίτερα των εφαρμογών των ΤΠΕ κάθε είδους: από τα απλά υπερμέσα, ως τις εφαρμογές της ρομποτικής και της τεχνητής νοημοσύνης και από τα δικτυακά συστήματα και τα κινητά τηλέφωνα ως τις εφαρμογές ασύρματης επικοινωνίας, που μεμονωμένα ή σε ένα πλούσιο συνδυασμό με άλλα ψηφιακά ή φυσικά κατασκευάσματα, σχεδιάζονται ή χρησιμοποιούνται, με άμεσο ή έμμεσο στόχο τη μάθηση σε γνωστικό ή σε κοινωνικό επίπεδο.

Η Μάθηση, αναφέρεται στην «τυπική μάθηση», στην «μη τυπική» καθώς και στην «άτυπη μάθηση». Επομένως το περιοδικό ενδιαφέρεται καταρχάς για κάθε σύστημα ή πρόγραμμα εκπαίδευσης, θεσμοθετημένης ή μη, από τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, τους παιδικούς σταθμούς και τα νηπιαγωγεία, ως την δευτεροβάθμια γενική και τεχνική εκπαίδευση, και ιδιαίτερα την ειδική αγωγή και την επιμόρφωση ή κατάρτιση ενηλίκων. Επιπρόσθετα, ενδιαφέρεται για κάθε δραστηριότητα της καθημερινής ζωής που εμπλέκει τεχνολογίες και μπορεί να επιφέρει μάθηση (π.χ. σχολικές δραστηριότητες εξωτερικού χώρου, δραστηριότητες σε internet café, στο σπίτι).

Το περιοδικό στοχεύει αφενός να δημιουργήσει ένα χώρο έκφρασης και δημοσιοποίησης για τους εκπαιδευτικούς, εκπαιδευτικούς-ερευνητές και στελέχη εκπαίδευσης, αναφορικά με τις καινοτομικές πρακτικές τους και τις διδακτικές τους προσεγγίσεις, και αφετέρου να συμβάλλει στην επίγνωση, τη γνώση και το διάλογο, για το εύρος των νέων δυνατοτήτων που προσφέρουν οι τεχνολογίες, καθώς και τις επιδράσεις και τις συνέπειες της χρήσης τους.

Το περιοδικό «Μάθηση με Τεχνολογίες» απευθύνεται κυρίως σε:

  • Εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
  • Εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
  • Διδάσκοντες Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης που αξιοποιούν τις τεχνολογίες για την διδακτική τους πρακτική
  • Στελέχη Εκπαίδευσης
  • Επιμορφωτές και επιμορφούμενους στις ΤΠΕ στην Εκπαίδευση
  • Μεταπτυχιακούς φοιτητές/τριες των ΤΠΕ στην Εκπαίδευση, και υποψήφιους διδάκτορεςAdvertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s