Καινοτομία: από την «ψίλικον» στη Silicon Valley


Δήλωση της  Υπουργού Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννας Διαμαντοπούλου, μετά τη συνάντηση με εκπροσώπους νέων καινοτόμων επιχειρήσεων, που χρηματοδοτούνται από τη  Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ) για προοπτικές χρηματοδότησης από επενδυτικούς φορείς  της SiliconValley

Ενεργοποιούμε το δίκτυο, που είχαμε προαναγγείλει, ανάμεσα στους ερευνητές και στους χρηματοδότες της καινοτομίας στη Silicon Valley και τις αντίστοιχες δυνάμεις στην Ελλάδα.

Στην πρώτη προσπάθεια συμμετέχουν 21 καινοτόμες επιχειρήσεις νέων ερευνητών και νέων επιστημόνων, που θα έρθουν σε επαφή με τις αντίστοιχες δυνάμεις της Silicon Valley, ώστε να υπάρξει αξιολόγηση, επιλογή και περαιτέρω χρηματοδότησή τους.

Το Υπουργείο θα υποστηρίξει τις τρεις καλύτερες προτάσεις, οι οποίες θα εξασφαλίσουν δυνατότητα παραμονής στις μεγάλες θερμοκοιτίδες της Silicon Valley, ώστε να μπορούν να δικτυωθούν και να φέρουν την τεχνογνωσία και στην Ελλάδα.

Οι επιχειρήσεις αυτές βρίσκονται στη χώρα μας. Στόχος είναι η καινοτομία να υποστηριχθεί εδώ και ταυτόχρονα  να μπορέσει να ανοιχθεί στην παγκόσμια αγορά και να βρει χρηματοδότηση από πολλές πλευρές. Δεν μπορεί η χρηματοδότηση της καινοτομίας να είναι απλά μια κρατική υπόθεση.

Αυτό λοιπόν που κάνουμε εμείς, ως Υπουργείο Παιδείας, είναι να φέρουμε τους ερευνητές και τους νέους επιστήμονες με ιδέες, σε επαφή με το παγκόσμιο σύστημα.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s