Πολυπολιτισμός


Η ομογενής βουλευτής του Εργατικού Κόμματος Αυστραλίας και πρόεδρος της νεοοσυσταθείσας κοινοβουλευτικής επιτροπής για τη στήριξη του πολυπολιτισμού κ. Μαρία Βαμβακινού, διαβεβαιώνει για την πρόθεση της ομοσπονδιακής αυστραλιανής κυβέρνησης της Τζούλιας Γκίλαρντ να ενδυναμώσει τον πολυπολιτισμό.

Την ικανοποίηση και το θαυμασμό της για το έργο που επιτελείται στο πρώτο ελληνικό σχολείο «τσάρτερ» της Νέας Υόρκης, όσο και σε δυο ελληνοαμερικανικά ημερήσια σχολεία, εξέφρασε η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Φώφη Γεννηματά.

Η κ. Γεννηματά πραγματοποίησε σήμερα επισκέψεις στο σχολείο Hellenic Classical Charter School, στο Μπρούκλιν και στα ομογενειακά ημερήσια σχολεία των κοινοτήτων του Αγίου Δημητρίου στην Αστόρια και του Αγίου Νικολάου στο Φλάσινγκ.

Μαθητής του σχολείου «τσάρτερ», το οποίο χρηματοδοτείται από την πολιτεία της Νέας Υόρκης και δεν ανήκει στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής, καλωσορίζοντας την κ. υπουργό, είπε: «Σας ευχαριστούμε που μας φέρατε την Ελλάδα». Η κ. Γεννηματά του απάντησε: «Δεν έφερα εγώ την Ελλάδα. Την βρήκα εδώ, σ’ εσάς…» .

Ο πολυπολιτισμός δεν απέτυχε, υποστηρίζει ο Μεσσήνιος υπουργός της Βικτώριας Αυστραλίας.

Κι όμως ο πολυπολιτισμός δεν έχει αποτύχει παντού! Τουλάχιστον στην Αυστραλία. Αυτό υποστηρίζει ο ομογενής υπουργός (εκ Μεσσηνίας) Πολυπολιτισμικών Υποθέσεων της Βικτώριας, Νίκος Κότσιρας, που χαρακτηρίζει τον αυστραλιανό πολυπολιτισμό «μοναδικό, που εκφράζει τη πραγματικότητα της σύγχρονης πολυπολιτιστικής κοινωνίας».

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s