ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΝΗΛΙΚΩΝ: Κριτική Εκπαίδευση και Κοινωνικός Μετασχηματισμός


ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ

WEBSITE : www.adulteduc.gr

 ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΕ ΤΟΝ IRA SHOR, ΣΤΕΝΟ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΤΟΥ PAULO FREIRE

ΘΕΜΑ: «Κριτική Εκπαίδευση και Κοινωνικός Μετασχηματισμός»

Αθήνα, Σάββατο 1/10/2011, ώρες 9:30 με 15:00

Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη, Πειραιώς 206, Ταύρος

Με μεγάλη χαρά σας ανακοινώνoυμε ότι η Επιστημονική Ένωση Εκπαίδευσης Ενηλίκων έχει την τιμή να φιλοξενήσει έναν από τους σημαντικότερους διανοητές και αγωνιστές του εκπαιδευτικού χώρου και του πεδίου της εκπαίδευσης ενηλίκων, τον Ira Shor. O Ira Shor διδάσκει στο κέντρο μεταπτυχιακών σπουδών του City University της Νέας Υόρκης και θεωρείται ένας από τους πρωτοπόρους του πεδίου της κριτικής εκπαίδευσης. Το έργο του Shor σχετίζεται άμεσα με την εφαρμογή των ιδεών του Paulo Freire, του οποίου υπήρξε στενός συνεργάτης και φίλος. Στον πυρήνα της φιλοσοφίας του Shor βρίσκεται η ενδυναμωτική εκπαίδευση.

Η ενδυναμωτική εκπαίδευση αφορά σε μια κριτική και δημοκρατική διδακτική και μαθησιακή προσέγγιση, που έχει στο επίκεντρό της τον εκπαιδευόμενο, εφαρμόζεται σε κάθε είδους γνωστικό αντικείμενο και στοχεύει στον ατομικό και κοινωνικό μετασχηματισμό.    Η προσέγγιση αυτή έχει ως κεντρικό στοιχείο τον διάλογο μέσω του οποίου εκπαιδευτικοί και εκπαιδευόμενοι εξετάζουν μαζί ζητήματατης καθημερινότητας, κοινωνικά θέματα και αναπτύσσουν την ακαδημαϊκή γνώση. Ο Ira Shor είναι συγγραφέας πολλών βιβλίων στα αγγλικά, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται τα: Freire for the Classroom: A Sourcebook for Liberatory Teaching (1987), Empowering Education (1992), Critical Literacy in Action (1999). Στην Ελλάδα θα κυκλοφορήσει το Σεπτέμβριο από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ το πολύ σημαντικό βιβλίο που έγραψε μαζί με τον Paulo Freire, με τίτλο: «Απελευθερωτική Παιδαγωγική – Διάλογοι για τη Μετασχηματιστική Εκπαίδευση«

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Για τη δήλωση της συμμετοχής σας παρακαλούμε να επικοινωνείτε ηλεκτρονικά στο adulteduc2@gmail.com  ή τηλεφωνικά στο 6979724757, ώρες 10.30πμ έως 7.30μμ  (κα Χριστίνα Κόκκου) έως την 25η Σεπτεμβρίου 2011.

Το κόστος συμμετοχής στην ημερίδα είναι 35 Ευρώ για τα μέλη της Ένωσης και 45 Ευρώ για τα μη μέλη. Το ποσό αυτό μπορείτε να καταθέσετε στους Τραπεζικούς Λογαριασμούς της Επιστημονικής Ένωσης Εκπαίδευσης Ενηλίκων: Εθνική Τράπεζα: 146/29607533 ή Τράπεζα Πειραιώς: 5105-039679-919. Θα πρέπει οπωσδήποτε να αναγράψετε το ονοματεπώνυμό σας, στο καταθετήριο.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s