Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού


Ταυτότητα

Ο ΕΟΠΠ (Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων) είναι νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου το οποίο ιδρύθηκε με το Νόμο 3879/21-9-2010 «Ανάπτυξη της Διά Βίου Μάθησης και λοιπές διατάξεις» και εποπτεύεται από τον Υπουργό Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

Αποτελεί τον εθνικό φορέα πιστοποίησης των εκροών της μη τυπικής εκπαίδευσης και της άτυπης μάθησης και λειτουργεί ως εθνική δομή των Ευρωπαϊκών Δικτύων που διαχειρίζονται θέματα προσόντων και Ευρωπαϊκών εργαλείων διαφάνειας και κινητικότητας.

Βασικός στόχο του Οργανισμού είναι η δημιουργία και ανάπτυξη του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων και η αντιστοίχιση του με το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Προσόντων.

Επιπλέον, ο Ε.Ο.Π.Π. συνεχίζει να υλοποιεί το έργο του καταργηθέντος Ο.Ε.Ε.Κ. όσον αφορά στην πιστοποίηση, τη χορήγηση ισοτιμιών και την αναγνώριση επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων όλων των κατηγοριών.

Διοργάνωση τέταρτης ημερίδας για τα έγγραφα του φακέλου EUROPASS από τον ΕΟΠΠΕΠ

Ο Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού διοργανώνει, την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 9.30 π.μ., ημερίδα με θέμα: «Η ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ-ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕUROPASS: ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο Αχαρνών (Λ. Φιλαδελφείας 87 και Μπόσδα)

και εντάσσεται σε μια ευρύτερη προσπάθεια του ΕΟΠΠΕΠ για την ενημέρωση ενδιαφερομένων και σε πιο αποκεντρωμένες περιοχές.

Ήδη ολοκληρώθηκαν τρεις ημερίδες σε Αθήνα (15-12-2011 στο Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων), Πειραιά (19-12-2011 στα Καμίνια, Δημοτικό Πολιτιστικό Κέντρο «Κωσταράκος») και Ηράκλειο Κρήτης (16-12-2011 στη δημοτική αίθουσα «ΑΝΔΡΟΓΕΩ»).

Για όσους ενδιαφέρονται να έχουν πρόσβαση στα έγγραφα του φακέλου Europass (Europass Βιογραφικό Σημείωμα, Διαβατήριο Γλωσσών, Κινητικότητα, Συμπλήρωμα Πιστοποιητικού και Παράρτημα Διπλώματος) μπορούν να επισκέπτονται τον ιστότοπο: http://europass.eoppep.gr/

Ενδεικτικές παρουσιάσεις καθώς και υλικό των ημερίδων θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του ΕΟΠΠΕΠ μετά την ολοκλήρωση και της τέταρτης ημερίδας.

 

Advertisements

One thought on “Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s