Τα κορίτσια είναι εξυπνότερα από τα αγόρια και με την «επιστημονική βούλα»


Είναι εξυπνότερα τα αγόρια ή τα κορίτσια; Πρόκειται για την παρανοϊκή μάχη των φύλων που ξεκινάει από τις σχολικές αυλές και  φτάνει μέχρι και τις παρέες ενηλίκων.
Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του James Flynn, γνωστού ειδικού σε θέματα μετρήσεων IQ, φαίνεται ότι η γυναίκα έχει ξεπεράσει τον άντρα σε θέματα μυαλού. Συγκεκριμένα ο J. Flynn εξέτασε περιπτώσεις από τη Δυτ. Ευρώπη, τις Η.Π.Α., τον Καναδά, τη Ν. Ζηλανδία, την Αργεντινή και την Εσθονία και ανακάλυψε ότι για πρώτη φορά στην ιστορία οι γυναίκες συγκεντρώνουν υψηλότερο σκορ από τους άνδρες.
Μέχρι πρόσφατα οι μετρήσεις έδειχναν ότι οι γυναίκες βρίσκονταν πίσω στο σκορ περίπου κατά 5%, γεγονός που οδηγούσε τους επιστήμονες στο συμπέρασμα ότι το ισχυρό φύλο είναι γονιδιακά εξυπνότερο από το αδύναμο. Κατά την πάροδο των δεκαετιών, τα ανδρικά και γυναικεία σκορ βελτιώθηκαν αισθητά, αλλά τα γυναικεία ανέβηκαν πολύ υψηλότερα.
Τα τέστ νοημοσύνης αναπτύχθηκαν στις αρχές του 20ου αι. Αξιολογούν την ικανότητα επίλυσης προβλημάτων και κατανόησης εννοιών σε σύγκριση με το γενικό πληθυσμό. Γενικότερα, εξετάζουν τη γλωσσική και μαθηματική ικανότητα, την ικανότητα απομνημόνευσης καθώς και την χωρική αίσθηση του ατόμου. Ένα σκορ άνω του 130 δηλώνει εξαιρετική  ευφυία, καθώς το μέσο σκορ είναι γύρω στο 100.

Ο J.Flynn εικάζει ότι οι έννοιες που έχουν «φορτωθεί» στο γυναικείο μυαλό, αφού συνδυάζει δουλειά και οικογένεια, έχουν βοηθήσει να ανέβει το σκορ της. Άλλη μία υπόθεση, θέλει τη γυναίκα να έχει περισσότερες πιθανότητες για υψηλούς δείκτες ευφυίας από τη στιγμή που της δόθηκαν ευκαιρίες συναγωνισμού έξω από το σπίτι. Η συγκεκριμένη έρευνα συνέπεσε με στατιστικά αποτελέσματα που  δείχνουν ότι οι γυναικείες επιτυχίες είναι πάνω από 50% σε πανεπιστήμια και κολλέγια και ότι αποκτούν ανώτερα πτυχία από αυτά των ανδρών.

Πηγή: http://gr.news.yahoo.com/τα-κορίτσια-είναι-εξυπνότερα-από-τα-αγόρια-και-με-την-«επιστημονική-βούλα».html

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s