Πύλες Εκπαίδευσης


Alfavita. Ειδήσεις, αναλύσεις, έρευνες και θέματα για όλους τους χώρους της Παιδείας, για τον εκπαιδευτικό, το μαθητή, το φοιτητή, τον ενημερωμένο πολίτη.

diagonisma.grΘεματικός κατάλογος με χιλιάδες διαγωνίσματα και on-line ασκήσεις Δημοτικού – Γυμνασίου – Λυκείου, θέματα ΑΣΕΠ και θέματα πιστοποίησης σε Η/Υ (ΤΠΕ).

e-Foititis.grΈχει στόχο, αφενός μεν την ενημέρωση των φοιτητών για τα νέα γύρω από τα πανεπιστήμια και τα τεχνολογικά ιδρύματα της χώρας, αφετέρου δε τη προσφορά χρήσιμων υπηρεσιών, θέλοντας να κάνει τη ζωή των φοιτητών πιο εύκολη …

e-Paideia.netΟ Διαδικτυακός Κόμβος e-paideia.net είναι μία πύλη που απευθύνεται εξίσου στους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και την οικογένεια. Η πύλη e-paideia.net προσφέρει εκπαιδευτικό υλικό και συμβουλές για την ανάπτυξη των μαθητών και του σχολείου. Πλήθος συνδέσμων για την εκπαίδευση. Ιδρύματος Μελετών Λαμπράκη.

e-ylikoΣτο δικτυακό αυτό τόπο κατατίθενται προτάσεις διδασκαλίας, υποστηρικτικό υλικό, άρθρα και κείμενα παιδαγωγικού προβληματισμού καθώς και δικτυακές διευθύνσεις με σκοπό την παιδαγωγική τους αξιοποίηση. Η Εκπαιδευτική Πύλη στοχεύει να γίνει χώρος συνάντησης και ουσιαστικής στήριξης όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας. Οι καταχωρισμένες διδακτικές προτάσεις είναι ενδεικτικές και φιλοδοξούν να αποτελέσουν το έναυσμα για την κατάθεση των δικών σας προτάσεων, την ανταλλαγή απόψεων και την ανάπτυξη και διεύρυνση ενός παιδαγωγικού προβληματισμού. Καταβλήθηκε προσπάθεια η πρόσβαση στο εκπαιδευτικό υλικό να είναι απλή για να μην αποθαρρύνεται ο αρχάριος χρήστης.

e-Ένωση Πύλη ΕκπαίδευσηςΕκπαιδευτική πύλη που απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων. Εκπαιδευτικό υλικό, σύνδεσμοι, ενημέρωση. Η e-Πύλη των φιλολόγων φιλοδοξεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς και συνάντησης των φιλολόγων σε θέματα φιλολογικού και παιδαγωγικού ενδιαφέροντος, καθώς και με ενημερωτικά δημοσιεύματα για θέματα ΝΤ, διδακτικές προτάσεις και αρχεία.

mathitest.gr. Η εκπαιδευτική σελίδα mathitest.gr περιέχει διαγωνίσματα με ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής. Απευθύνεται σε μαθητές λυκείου και προσφέρει, δωρεάν, σε όλους τους μαθητές τη δυνατότητα αυτοαξιολόγησης με ένα νέο και σύγχρονο τρόπο.

school.grΗ παιδεία στην Ελλάδα.

Ανεπίσημο Portal του Ελληνικού Ανοικτού ΠανεπιστημίουΑνεπίσημη Ηλεκτρονική πύλη φοιτητών, αποφοίτων και ΣΕΠ του ΕΑΠ. Περιέχει ηλεκτρονική βιβλιοθήκη, χρήσιμους συνδέσμους, forum και ενότητες άρθρων στις οποίες μπορείτε να έχετε συμμετοχή μετά από εγγραφή στο eap-portal.org.

ΔάσκαλοςΈνας χώρος με υλικό για τον εκπαιδευτικό και το μαθητή της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Οι σελίδες αυτές φτιάχτηκαν από ομάδα δασκάλων διαφόρων ειδικοτήτων, με σκοπό την παροχή χρήσιμου υλικού για την καθημερινή εκπαιδευτική διαδικασία, την ενημέρωση, την προώθηση της συνεργασίας.

Εκπαιδευτική Ηλεκτρονική Πύλη Κύπρου. H Εκπαιδευτική Ηλεκτρονική Πύλη schools.ac.cy στόχο έχει την υποστήριξη των εκπαιδευτικών σε θέματα διαδικτύου, ανάπτυξης ιστοσελίδων και αξιοποίηση διαδραστικών λογισμικών. Στις σελίδες της πύλης υπάρχουν οι ηλεκτρονικές διευθύνσεις των σχολείων και άλλων εκπαιδευτικών φορέων και οργανώσεων, χρήσιμες πληροφορίες για το κτίσιμο ιστοσελίδων των σχολείων, δυνατότητα λήψης χρήσιμων λογισμικών, τεχνική στήριξη κ.ά.

Εκπαιδευτική πύλη Ν. Αιγαίου. Η Εκπαιδευτική πύλη Ν. Αιγαίου είναι ένας δικτυακός τόπος με πολύ καλή ενημέρωση σε όλο το φάσμα των εκπαιδευτικών θεμάτων. Δυνατότητες για υποβολή άρθρων, σύνδεσμοι για την εκπαίδευση, ανακοινώσεις για συνέδρια, ημερίδες κλπ, παρουσίαση εκπαιδευτικών λογισμικών, downloads και πολλά άλλα.

Εκπαιδευτικό Βήμα. Το Εκπαιδευτικό Βήμα κατασκευάστηκε με σκοπό να ενώσει και να φέρει πιο κοντά όσο το δυνατό περισσοτέρους εκπαιδευτικούς δίνοντας συγχρόνως την ευκαιρία να εκφραστούν ελεύθερα και να δημοσιεύσουν τις σκέψεις, τις ανησυχίες , τις εργασίες, τα άρθρα τους κ.ά.

Ελληνική πύλη για την ελληνική γλώσσα. Πλούσιος δικτυακός τόπος με θέματα λογοτεχνίας, νεοελληνικής γλώσσας και αρχαίων καθώς και ιστορίας. Υπάρχουν θεματικές ενότητες για τη χρήση λογισμικού στη διδασκαλία των φιλολογικών μαθημάτων με πλούσια βιβλιογραφία.

Ελληνική Πύλη Παιδείας

ΕΤΠΕΗ ΕΤΠΕ είναι Επιστημονική Ένωση μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που εκπροσωπεί τους Έλληνες επιστήμονες των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και των Επικοινωνιών (ΤΠΕ) με κοινό ενδιαφέρον τις εφαρμογές τους στην εκπαίδευση. Κύριοι σκοποί της Ένωσης είναι η συνεισφορά της στην ανάπτυξη της επιστημονικής έρευνας, βασικής και εφαρμοσμένης, στις Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών στην Εκπαίδευση ΤΠΕΕ, η συνεισφορά στην ανάπτυξη της εκπαίδευσης στις ΤΠΕΕ, η παροχή συμβουλών προς την πολιτεία, το δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, η αντιπροσώπευση και υποστήριξη των Ελλήνων επαγγελματιών των ΤΠΕΕ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ιδρύθηκε το 2000.

Θέματα 4 ALL. Θέματα 4 ALL. Θα βρείτε θέματα και λύσεις για Πανελλήνιες, Εισαγωγικές, Ενιαίες, Κυβερνητικές Εξετάσεις αλλά και θέματα/λύσεις από διαγωνίσματα Γυμνασίου και Λυκείου Ελλάδος και Κύπρου.

Ινστιτούτο Επεξεργασίας Λόγου. Το Ινστιτούτο Επεξεργασίας του Λόγου είναι ερευνητικός οργανισμός που ιδρύθηκε στην Αθήνα υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας (Υπουργείο Ανάπτυξης) με στόχο να υποστηρίξει την ανάπτυξη της Γλωσσικής Τεχνολογίας (ΓΤ). Για τον σκοπό αυτό έχει αναπτύξει την κρίσιμη μάζα έμπειρων επιστημόνων καθώς και την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή. Μία από τις δραστηριότητες του ΙΕΛ είναι η ανάπτυξη Γλωσσικής Τεχνολογίας για την ελληνική γλώσσα.

Καθηγητές ηλεκτρολόγοι ΕΠΑΛ. Το site αυτό περιέχει υλικό για την διδασκαλία των ηλεκτρολογικών μαθημάτων στα ΕΠΑΛ, εκπαιδευτικό λογισμικό και λογισμικό ηλεκτρολογικών εφαρμογών, εκπαιδευτικά νέα και forum εκπαιδευτικής επικοινωνίας.

ΟίκαδεΔικτυακός τόπος σχεδιασμένος για την από απόσταση εκπαίδευση μαθητών δημοτικού. Το υλικό αναφέρεται σε πολλές διδακτικές ενότητες του δημοτικού. Υπάρχουν πOnline τεστ και ενδιαφέροντα εκπαιδευτικά παιχνίδια.

Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο -Students.sch.gr. Εκπαιδευτική Πύλη του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου για μαθητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Ενημέρωση για μαθητικά θέματα, τις εξετάσεις (ύλη, πρόγραμμα, σχολές Γ/θμιας εκπαίδευσης, ψυχαγωγία, εκπαιδευτικά παιχνίδια, υπηρεσίες για μαθητές.

Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο. Ο Δικτυακός τόπος του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου περιλαμβάνει υπηρεσίες για όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, κατάλογο συνδέσμων για όλες τις εκπαιδευτικές μονάδες και υπηρεσίες καθώς και ενημέρωση για τα τρέχοντα εκπαιδευτικά θέματα.

Προετοιμάζομαι για Πανελλαδικές. Με τον ιστότοπο «Προετοιμάζομαι για Πανελλαδικές – Ψηφιακά Εκπαιδευτικά Βοηθήματα», που ξεκινά τη λειτουργία του παράλληλα με την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2010-2011, το ΥΠΔΒΜΘ εγκαινιάζει μια νέα δράση, με στόχο να στηρίξει αποτελεσματικά την προσπάθεια όλων των μαθητών της Γ’ τάξης Λυκείου, κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας τους για τις πανελλαδικές εξετάσεις. Ψηφιακά βοηθήματα για τα μαθήματα «Μαθηματικά Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης», «Φυσική Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης» και «Αρχαία Ελληνικά – Φιλοσοφικός Λόγος» που αποτελούν τον πρώτο κύκλο της δράσης, «Μαθηματικά & Στοιχεία Στατιστικής Γενικής Παιδείας», «Βιολογία Γενικής Παιδείας» και «Λατινικά» τα οποία αποτελούν τον δεύτερο κύκλο.

Σ.Ε.Π. – Πύλη Επαγγελματικού Προσανατολισμού. Παροχή πληροφοριών για τις σχολές και τα τμήματα των Πανεπιστημίων, των Τ.Ε.Ι., των σχολών δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, συνδέσμους ξένων πανεπιστημίων, νομοθεσίας πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, θέματα εξετάσεων, ειδικά θέματα για εκπαιδευτικούς, κ.α.

Τεχνική Στήριξη Σχολικών Μονάδων. Στο δικτυακό τόπο θα βρείτε πληροφορίες για τις αναβαθμίσεις λειτουργικών συστημάτων των σχολικών εργαστηρίων, πληροφορίες για ιούς και τρόπους αντιμετώπισης, πληροφορίες και εγχειρίδια εκπαιδευτικών λογισμικών μαζί με τον κατάλογο των λογισμικών που υπάρχουν στα ελληνικά σχολεία. Δικτυακός τόπος δημοσίων συζητήσεων για καθηγητές πληροφορικής.

Φυσική Αγωγή. Θεματικός δικτυακός τόπος για την Φυσική Αγωγή. Περιλαμβάνεται πλούσιο υλικό, νομοθεσία, κανονισμοί αθλημάτων, σύνδεσμοι και Φόρουμ.

Φωτόδεντρο. Το Φωτόδεντρο είναι το Πανελλήνιο Ψηφιακό Αποθετήριο Μαθησιακών Αντικειμένων για την Πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Σχεδιάστηκε και αναπτύσσεται στο πλαίσιο του «Ψηφιακού Σχολείου» για να αποτελέσει το κεντρικό σημείο πρόσβασης στο ψηφιακό εκπαιδευτικό περιεχόμενο και είναι ανοιχτό σε όλους, μαθητές, δασκάλους, γονείς αλλά και κάθε ενδιαφερόμενο.

Ψηφιακό Σχολείο. Εκπαιδευτική Πύλη του Υπουργείου Παιδείας με ψηφιακό εκπαιδευτικό περιεχόμενο. Περιλαμβάνει το επίσημο εκπαιδευτικό υλικό (βιβλία μαθητή, βιβλία εκπαιδευτικού, Εργαστηριακές ασκήσεις, κλπ)είτε σε απλή ηλεκτρονική είτε σε εμπλουτισμένη μορφή με κατάλληλες εφαρμογές, τα προγράμματα σπουδών κ.λπ.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s