Αθήνα 6 Σεπτεμβρίου 2013: Έκτακτη Σύνοδος Προέδρων – Αναπληρωτών Προέδρων ΤΕΙ


ΑΠΟΦΑΣΗ
Η Σύνοδος συνήλθε έκτακτα για να συνεξετάσουν οι Διοικήσεις τις ιδιαίτερα σημαντικές δυσκολίες για τη λειτουργία των Ιδρυμάτων, που εμφανίζονται ανυπέρβλητες για την έναρξη του νέου ακαδημαϊκού έτους.
Διαπιστώνεται σε κάθε περίπτωση ότι με το Σχέδιο Αθηνά δεν λύθηκαν τα προβλήματα και δεν έγιναν οι βελτιώσεις στην Ανώτατη Εκπαίδευση, όπως ήθελαν οι αρχικές διακηρύξεις του. Το Εκπαιδευτικό Έργο ουσιαστικά αυξήθηκε στα περισσότερα Ιδρύματα, χωρίς να βελτιωθούν οι σπουδές για το φοιτητή ή η λειτουργία και η ακαδημαϊκή ή η οικονομική αποτελεσματικότητα.
Παρ’ όλα αυτά, το σημερινό οικονομικό περιβάλλον σε συνδυασμό με την αμεσότητα των σπουδών στα ΤΕΙ και τη γνωστή πλέον υψηλότερη απασχολησιμότητα των αποφοίτων τους, οδήγησαν καλύτερους υποψηφίους στα Τμήματα των ΤΕΙ, με σχεδόν 100% πληρότητα εισακτέων.
Οι απαιτήσεις για την ποιότητα της Εκπαίδευσης και των Πτυχίων αυξάνονται σταθερά, με βάση τα κριτήρια των Εξωτερικών Αξιολογήσεων και τους κανόνες του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων, ενώ επίκειται η Πιστοποίηση των Σπουδών που αναμφίβολα θα αφαιρέσει από το χάρτη των ΑΕΙ τα Τμήματα που δεν διαθέτουν τις ελάχιστες προϋποθέσεις υποδομών, προσωπικού, προγραμμάτων και ποιότητας λειτουργίας.
Όμως οι πόροι των Ιδρυμάτων μας κάθε είδους, απαραίτητοι για να επιτελέσουν το έργο που η Ελληνική Πολιτεία και η Κοινωνία τους έχει αναθέσει και εμπιστευτεί,  …

Η ΣΥΝΈΧΕΙΑ ΕΔΩ

Σε συνέχεια της παραπάνω απόφασης:

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΑΣΠΑΙΤΕ
Η ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΣΠΑΙΤΕ ΣΤΗΝ ΑΡΙΘΜ. 128/8-9-2013 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟ 6-9-2013 ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΕΙ ΚΑΙ ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΑ:

Η ΑΣΠΑΙΤΕ με το ελάχιστο Διοικητικό Προσωπικό που εξυπηρετεί τα 3 νέα Τεχνολογικά Τμήματα, το Παιδαγωγικό Τμήμα , τα 10 Παραρτήματα της ανά την Ελλάδα, την Φοιτητική Εστία δυναμικότητας 137 οικότροφων και το Εστιατόριο δυναμικότητας 1000 ατόμων ημερησίως δεν έχει ουδεμία δυνατότητα για θυσίες. Η οποιαδήποτε απώλεια Διοικητικού Προσωπικού θα
οδηγήσει στην πλήρη αδυναμία λειτουργίας τους. Στο πλαίσιο αυτό και μπροστά στις αποφάσεις για τη διαθεσιμότητα επιπλέον 1760 Διοικητικών Υπαλλήλων από τα Ιδρύματα, η ΔΕ αποφασίζει την αναστολή των Εκπαιδευτικών και Διοικητικών δραστηριοτήτων, την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013 .
2. Ζητά ο αριθμός του έκτακτου προσωπικού να παραμείνει στα περσινά επίπεδα. Επίσης ζητά την άμεση έκδοση όλων των εγκυκλίων και αποφάσεων που σχετίζονται με την υλοποίηση των σχετικών άρθρων στο Νόμο « Για την  αναδιάρθρωση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης» περί πρόσληψης εκτάκτου προσωπικού με χρηματοδότηση από τα ταμειακά υπόλοιπα ώστε τα ιδρύματα να μπορέσουν να λειτουργήσουν με την έναρξη του Ακαδημαϊκού Έτους.
3. Τη διεύρυνση του νομοθετικού πλαισίου για τη διάθεση των Ταμειακών Υπολοίπων των ΤΕΙ για την εύρυθμη λειτουργία των Ιδρυμάτων και όχι μόνο για στοχευόμενες δαπάνες.
4. Ενιαιοποίηση του ωραρίου Καθηγητών των ΤΕΙ με αυτό των Καθηγητών Πανεπιστημίου. Οι Καθηγητές ΤΕΙ ήδη εργάζονται υπερδιπλάσιο χρόνο από αυτόν του θεσμικού τους πλαισίου και περαιτέρω αύξησή του αποτελεί έλλειψη αναγνώρισης στην ανιδιοτελή προσφορά τους.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s