15ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ψυχολογικής Έρευνας: Η Ψυχολογία στην Ελλάδα και τη Μεσόγειο. Κύπρος, Λευκωσία 27-31/5/15


http://www.symvoli.gr/conference/elpse2015/page/main

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ  

Με μεγάλη χαρά και υψηλές προσδοκίες σας προσκαλώ στο 15ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ψυχολογικής Έρευνας της Ελληνικής Ψυχολογικής Εταιρείας (ΕΛΨΕ) το οποίο θα πραγματοποιηθεί στη Λευκωσία από τις 27 μέχρι τις 31 Μαΐου 2015.

Θα διατηρηθεί ο χαρακτήρας που διαχρονικά είχε το συνέδριο, με παρουσιάσεις ανακοινώσεων σε θεματικές ενότητες, συμπόσια και αναρτημένες εργασίες από όλες τις περιοχές της Ψυχολογίας. Το συνέδριο απευθύνεται σε όλους τους ψυχολόγους που υπηρετούν σε Πανεπιστήμια, Ερευνητικά Κέντρα και άλλους χώρους όπου επιτελείται ψυχολογικό έργο, καθώς και σε φοιτητές της ψυχολογίας. Αποτελεί, μάλιστα, σημαντικό βήμα ανταλλαγής ιδεών, ερευνητικών αποτελεσμάτων και εμπειριών όσων ασχολούνται με θέματα σχετικά με την επιστήμη της Ψυχολογίας.

Η Οργανωτική Επιτροπή του 15ου Συνεδρίου αποφάσισε να του δώσει ένα ευρύτερο, πιο διεθνοποιημένο χαρακτήρα, κυρίως μέσα από τις Προσκεκλημένες ομιλίες (Keynote Addresses) οι οποίες θα προέρχονται από χώρες της μεσογείου. Έτσι προκύπτει, λοιπόν, και ο τίτλος «Η Ψυχολογία στην Ελλάδα και τη Μεσόγειο». Εκτός από τα συνηθισμένα ερωτήματα που απασχολούν κάθε συνέδριο, θα μας δοθεί η ευκαιρία να ασχοληθούμε, είτε άμεσα είτε έμμεσα, και με μερικά νέα, όπως: Ποιος είναι ο προσανατολισμός της ψυχολογίας στη σύγχρονη Ελλάδα και τις υπόλοιπες χώρες της μεσογείου; Ποια είναι τα επιτεύγματα και ποιες οι προκλήσεις για το μέλλον; Ποια η συνεισφορά των ερευνητών των χωρών μας στην ψυχολογική συζήτηση που γίνεται διεθνώς; Ποιες μπορεί να είναι οι συνέργειες και ποιες οι ευκαιρίες κοινών δράσεων μεταξύ ερευνητών από χώρες της γειτονιάς μας;

Με το βλέμμα στην εποχή μετά την οικονομική κρίση και το μεγάλο κόστος που έφερε σε ολόκληρη την Ευρώπη και ειδικότερα στον ευρωπαϊκό νότο, οι ερευνητές της ψυχολογίας κοιτάζουν με αισιοδοξία τις προοπτικές δημιουργίας και καινοτομίας στην επιστήμη μας, καθώς και τη συνεισφορά της ψυχολογίας στο νέο μοντέλο κοινωνικής διάρθρωσης, της παιδείας, των σχέσεων μεταξύ διαφόρων ομάδων και της οικονομίας γενικότερα.

Το Συνέδριο θα γίνει στους φιλόξενους και άνετους χώρους του Πανεπιστημίου Κύπρου. Η Οργανωτική Επιτροπή έχει ήδη συσταθεί και εργάζεται μεθοδικά και με μεράκι για μια άρτια από κάθε άποψη διοργάνωση. Η Επιστημονική Επιτροπή, η οποία έχει επίσης συσταθεί, θα ανακοινώσει σύντομα την έναρξη της περιόδου υποβολής προτάσεων για παρουσίαση στο Συνέδριο. Είμαστε όλοι πολύ ενθουσιασμένοι με την προοπτική που ανοίγεται μπροστά μας, και με συλλογική δουλειά είμαι σίγουρος πως θα πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα: ένα συνέδριο πλούσιο σε επιστημονικές ανακοινώσεις υψηλού επιπέδου, αλλά και σε ευκαιρίες για επαγγελματική επαφή και δικτύωση. Βέβαια, θα φροντίσουμε να περάσουμε καλά κιόλας, με μια σειρά από κοινωνικές και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις.

Οι συνεργάτες μου και εγώ προσωπικά περιμένουμε να σας υποδεχτούμε στη Λευκωσία.

Καθηγητής Στέλιος Ν. Γεωργίου,

Πρόεδρος του Συνεδρίου

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s