Αμερικανική Ψυχολογική Εταιρία


Αμερικανική Ψυχολογική Εταιρία

Η Αμερικανική Ψυχολογική Εταιρία (American Psychological Association = APA) είναι η μεγαλύτερη επιστημονική και επαγγελματική οργάνωση ψυχολόγων στις Ηνωμένες και ταυτόχρονα η μεγαλύτερη ένωση  ψυχολόγων του κόσμου, με σχεδόν 130.000 ερευνητές, εκπαιδευτικούς, κλινικούς, συμβούλους και φοιτητές ως μέλη της.

Αποστολή της είναι να προωθήσει τη δημιουργία, την επικοινωνία και την εφαρμογή των ψυχολογικών γνώσεων προς όφελος της κοινωνίας και για τη βελτίωση της ζωής των ανθρώπων.

Ορισμός της Ψυχολογίας κατά APA

Η Ψυχολογία είναι μια ευρεία γνωστική περιοχή, στηρίζεται στην επιστήμη, αλλά με σχεδόν απεριόριστες εφαρμογές στην καθημερινή ζωή. Μερικοί ψυχολόγοι κάνουν βασική έρευνα, αναπτύσσουν θεωρίες και τις δοκιμάζουν με προσεκτικά διαμορφωμένες ερευνητικές μεθόδους που περιλαμβάνουν την παρατήρηση, τον πειραματισμό και την ανάλυση. Άλλοι ψυχολόγοι εφαρμόζουν την επιστημονική γνώση της εξειδίκευσής τους για να βοηθούν τους ανθρώπους, τους οργανισμούς και τις κοινότητες να λειτουργούν καλύτερα.

Καθώς η ψυχολογική έρευνα δίνει νέες πληροφορίες, είτε πρόκειται για την ανάπτυξη βελτιωμένων παρεμβάσεων για τη θεραπεία της κατάθλιψης είτε για τη μελέτη του πώς οι άνθρωποι αλληλεπιδρούν με μηχανές, τα ευρήματα αυτά αποτελούν μέρος του σώματος της επιστημονικής γνώσης της ψυχολογίας και εφαρμόζονται στη δουλειά με τους ασθενείς και τους πελάτες, σε σχολεία, σε περιβάλλοντα μεγάλων οργανισμών, στο πλαίσιο του δικαστικού συστήματος, ακόμη και στον επαγγελματικό αθλητισμό.

Η ψυχολογία είναι ένα επάγγελμα διδακτορικού επιπέδου. Οι ψυχολόγοι μελετούν φυσιολογικές και μη φυσιολογικές λειτουργίες και θεραπεύουν ασθενείς με ψυχικά και συναισθηματικά προβλήματα. Μπορούν, επίσης, να μελετήσουν και να ενθαρρύνουν συμπεριφορές που χτίζουν ευεξία και συναισθηματική ανθεκτικότητα. Σήμερα, καθώς η σύνδεση μεταξύ νου και σώματος είναι ευρέως αναγνωρισμένη, όλο και περισσότεροι ψυχολόγοι συνεργάζονται με άλλους φορείς παροχής υγειονομικής περίθαλψης για την παροχή στους ασθενείς πλήρους υγειονομικής περίθαλψης (whole-person health care).

APA Style

A Complete Resource for Writing and Publishing in the Social and Behavioral SciencesThe Basics of APA Style.

Στο Fecebook

https://www.facebook.com/AmericanPsychologicalAssociation

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s