Αγαπητοί συνάδερφοι, συνεργάτες, φοιτητές, πτυχιούχοι των Ελληνικών Τριτοβάθμιων Ιδρυμάτων, απόφοιτοι του ΕΠΠΑΙΚ και του ΠΕΣΥΠ και αναγνώστες της σελίδας αυτής,

μαζί με τον φίλο και συνεργάτη Πέτρο Γουγουλάκη, αναπληρωτή καθηγητή του Πανεπιστημίου της Στοκχόλμης, δημοσιεύσαμε στον Εκπαιδευτικό Κύκλο, πριν λίγο καιρό, ένα άρθρο με τίτλο «Πανεπιστημιακή Παιδαγωγική«.

Πρόκειται για μια προσπάθεια να ξεκινήσουμε, στον χώρο των Ελλήνων Εκπαιδευτικών στα Τριτοβάθμια Ιδρύματα, αλλά και όσων διδάχτηκαν από αυτούς μια συζήτηση σχετικά με έναν βασικό ρόλο της επαγγελματικής ζωής μας, αυτόν του δασκάλου.

Στη χώρα μας, στο θέμα αυτό, δεν δίνεται μεγάλη σημασία, παρά το γεγονός ότι είναι κοινός τόπος η αντίληψη, κυρίως όσων πέρασαν από τα Ελληνικά Τριτοβάθμια Ιδρύματα, ότι οι εκπαιδευτικοί των Πανεπιστημίων μας δεν στέκονται στο ύψος των περιστάσεων, όσον αφορά τον εκπαιδευτικό ρόλο τους.

Ειδικότερα, οι διδάσκοντες στην Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. έχουμε λόγο να πρωτοστατήσουμε σε αυτήν τη συζήτηση, μιας και ανήκουμε σε μια εξ ορισμού Παιδαγωγική Σχολή και είμαστε ενδεχομένως αρκετοί και ικανοί να ξεκινήσουμε μια δράση για την εκπόνηση προγράμματος -που πιθανότατα μπορεί να προσφέρει η Σχολή μας- Πανεπιστημιακής Παιδαγωγικής.

Προτείνω, λοιπόν, να μελετήσετε το σχετικό άρθρο, αναρτημένο ήδη στο ResearchGate και να το σχολιάσετε εδώ ή να απαντήσετε με δικό σας άρθρο που ευχαρίστως ο Εκπαιδευτικός Κύκλος θα δημοσιεύσει.

Advertisements