Παρουσίαση πρακτικών λειτουργίας του Μητρώου Εθελοντών Εμπειρογνωμόνων


IMG_0746.JPG

Χτες, Πέμπτη 23-06-20016, η Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. Θεσσαλονίκης, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης και τα ΚΕ.ΣΥ.Π. Λευκού Πύργου, Θέρμης, Νεάπολης, Λαγκαδά, Βέροιας και Κιλκίς συνδιοργάνωσαν ημερίδα με θέμα:

«Καινοτόμες δράσεις στα Προγράμματα Αγωγής Σταδιοδρομίας του Σχολείου – Παρουσίαση πρακτικών λειτουργίας του Μητρώου Εθελοντών Εμπειρογνωμόνων»

στην αίθουσα «Μανώλης Αναγνωστάκης» του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης.

Στην ημερίδα παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα της διετούς εφαρμογής (2014-15 και 2015-16) του μητρώου Εθελοντών Εμπειρογνωμόνων με τελειόφοιτους του Προγράμματος Ειδίκευσης στη Συμβουλευτική και τον Προσανατολισμό (Π.Ε.Σ.Υ.Π.) που υποστήριξαν Προγράμματα Αγωγής Σταδιοδρομίας (Π.Α.Σ.) σχολείων.

IMG_0749.JPG

Στο πλαίσιο της ημερίδας αναδείχθηκαν οι καλές πρακτικές υλοποίησης των Προγραμμάτων καθώς και η ανάγκη για Συμβουλευτική στήριξη των μαθητών/ριών. Κατατέθηκε η εμπειρία των εμπειρογνωμόνων που επισκέφτηκαν τις σχολικές μονάδες υπό την εποπτεία υπευθύνου Σ.Ε.Π. σε ΚΕ.ΣΥ.Π. καθώς και οι θετικές εντυπώσεις των μαθητών και εκπαιδευτικών σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

P6231019.JPG

Ακολούθησε γόνιμος διάλογος και συζήτηση με το ακροατήριο, όπου κατατέθηκαν προτάσεις για ανάπτυξη συνεργασιών και μελλοντική αξιοποίηση της υπάρχουσας εμπειρίας.

IMG_0756.JPG

Η εκδήλωση έκλεισε με μουσική και χορό!
Συμμετείχαν οι καλλιτέχνες:
Μαριάννα Ζάχου, τραγούδι
Αλκιβιάδης Καρυζώνης, σαξόφωνο
Παναγιώτης Κοσμίδης, πιάνο.

IMG_0785.JPG

Και του χρόνου… ακόμη καλύτερα…

Το Πρόγραμμα της Εκδήλωσης

17:00 – 18:30

  • Γκούμας Ιωάννης, Διευθυντής 11ου ΓΕ.Λ. Θεσσαλονίκης, «Ηλεκτρονικό Μητρώο Φορέων Εργασίας»
  • Μπαλτζάκη Αικατερίνη, Διευθύντρια 6ου Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. Θεσσαλονίκης, Βουλγαρίδης Θεολόγης, εκπαιδευτικός, Μουκατατζής Βασίλης, μαθητής, και Πατιράκη Ευφροσύνη, εμπειρογνώμων, υποστήριξη των τεσσάρων Π.Α.Σ. του σχολείου
  • Φουλίδης Γεώργιος, Διευθυντής 3ου Γυμνασίου Καλαμαριάς, Νικολακοπούλου Αργυρούλα και Χατζηγεωργάκη Θεανώ, εκπαιδευτικοί, Τάτσιου Μαρία, Λιόλιου Αδαμαντία και Δωροκίδου Καλλή, εμπειρογνώμονες, υποστήριξη του Π.Α.Σ. «Ατομικός Φάκελος (Portfolio – Ανάπτυξη δεξιοτήτων ζωής)»

18:30 – 19:00

Διάλειμμα για καφέ

19:00 – 20:30

  • Ανέστη Αρχοντούλα, Διευθύντρια 12ου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης, για την υποστήριξη των Π.Α.Σ. «Εργασία και άτομα με αναπηρία» & «Υιοθετώ χώρο εργασίας – Το Γηροκομείο της ενορίας μας: Επαγγέλματα στον χώρο του Γηροκομείου»
  • Τσιμόπουλος Παναγιώτης, υπεύθυνος Σ.Ε.Π. στο ΚΕ.ΣΥ.Π. Λαγκαδά, Κλειδαρά Χριστίνα και Χατζηλάμπρου Ιωάννης, εμπειρογνώμονες, για την υποστήριξη του Π.Α.Σ. του ΕΠΑ.Λ. Λαγκαδά «Αυτογνωσία και εκπαιδευτικές επιλογές»
  • Νικολάου Καλλιρόη και Φίντζου Ερικαίτη, εμπειρογνώμονες, και ο Τσίντζος Πέτρος, υπεύθυνος Σ.Ε.Π. στο ΚΕ.ΣΥ.Π. Θέρμης, για την υποστήριξη των Π.Α.Σ. του 1ου Γυμνασίου Πανοράματος «Ρομποτική» & «Στηρίζομαι στα πόδια μου»

20:30 – 21:30

Μουσική εκδήλωση

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s