Ετήσιο συνέδριο ΕΛ.Ε.ΣΥ.Π.

Η Ελληνική Εταιρεία Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού θεωρώντας επίκαιρο και αναγκαίο τον επιστημονικό προβληματισμό που αφορά σε θέματα Επαγγελματικής Αγωγής διοργανώνει το ετήσιο συνέδριό της, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, με θέμα:

«Επαγγελματική Αγωγή στην Ελλάδα και τον κόσμο»

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 10 & 11 Δεκεμβρίου 2016, στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, στην Αθήνα

το οποίο θα είναι αφιερωμένο στη μνήμη του Σπύρου Κρίβα, πρωτεργάτη  του χώρου της Συμβουλευτικής και της Εταιρείας μας.
Σας καλούμε να συμμετέχετε με πρωτότυπες και ερευνητικές εισηγήσεις, που να ανταποκρίνονται στην παρακάτω θεματολογία.

Βασικές Θεματικές Ενότητες:

  • Οι συνισταμένες της Επαγγελματικής Αγωγής και η σημασία  τους.
  • Σημερινή κατάσταση, προτάσεις, καλές πρακτικές, προοπτικές.
  • Η συμβολή της εκπαίδευσης στην Επαγγελματική Αγωγή: Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια, Επαγγελματική, Τριτοβάθμια  Εκπαίδευση.
  • Η Επαγγελματική αγωγή των ατόμων με ειδικές ανάγκες.
  • Η συμβολή της οικογένειας στην Επαγγελματική Αγωγή των παιδιών.
  • Παγκοσμιοποίηση – Εργασία – Ανεργία: Η συμβολή της Επαγγελματικής Αγωγής στη διαχείριση της σταδιοδρομίας.
  • Δια βίου Επαγγελματική  Αγωγή.
  • Επαγγελματική Αγωγή: Το παράδειγμα των άλλων χωρών.

10ο Πανελλήνιο Διεπιστημονικό Συνέδριο Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών (PICAD)

Η Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών σε συνεργασία με το Πανελλήνιο Ινστιτούτο Νευροεκφυλιστικών Νοσημάτων, διοργανώνει το 10ο Πανελλήνιο Διεπιστημονικό Συνέδριο Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών (PICAD) και 2ο Μεσογειακό Συνέδριο Νευροεκφυλιστικών Νοσημάτων (MeCOND),

που θα πραγματοποιηθεί στο Grand Hotel Palace, στη Θεσσαλονίκη,

στις 2-5 Φεβρουαρίου 2017.

Στα πλαίσια του Συνεδρίου, θα υπάρχει τομέας με θέματα Νευροψυχολογίας.


 

10 – 12 Φεβρουαρίου 2017, Ξενοδοχείο Coral Beach, Πάφος

Σας πληροφορούμε ότι το 19ο  Παγκύπριο Συνέδριο Μαθηματικής Παιδείας και Επιστήμης μαζί με το 13ο Παγκύπριο Μαθητικό Συνέδριο για τα Μαθηματικά και τους διαγωνισμούς MATHFactor Cyprus 2017 και MATHeatre Cyprus 2017 θα πραγματοποιηθούν στο ξενοδοχείο Coral Beach στην Πάφο από τις 10 μέχρι τις 12 Φεβρουαρίου 2017.

Το θέμα του συνεδρίου είναι Μαθηματική Παιδεία και Επιστήμη σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, Δημοτική, Μέση και Τριτοβάθμια. Το συνέδριο οργανώνεται από την Κυπριακή Μαθηματική Εταιρεία σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, το Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Ίδρυμα ΘΑΛΗΣ, το Σύνδεσμο Μαθηματικών Κύπρου και την Κυπριακή Αστροναυτική Εταιρεία .

Το Συνέδριο αποτελείται από τέσσερα παράλληλα Συμπόσια, Συμπόσιο Μαθηματικής Παιδείας, Συμπόσιο Μαθηματικής Επιστήμης,  Συμπόσιο Αστροναυτικής και Διαστήματος και Μαθητικό Συνέδριο για τους Μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου.

Για το Μαθητικό Συνέδριο πατήστε εδώ.

Το πρόγραμμα του συνεδρίου έχει εμπλουτιστεί με εργαστήρια (workshops) και συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης, σε θέματα που ενδιαφέρουν τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Στη διάρκεια των εργαστηρίων και των συζητήσεων, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί αναμένεται να έχουν ενεργό συμμετοχή.

Εισηγήσεις με πλήρη κείμενα γίνονται δεχτές μέχρι 16 Ιανουαρίου 2017, με προπληρωμένη εγγραφή.


Συνέδριο Νέου Παιδαγωγού

1 & 2 Απριλίου 2017, Ίδρυμα Ευγενίδου, Αθήνα

Δίνεται παράταση στην υποβολή εργασιών για το συνέδριο του Νέου Παιδαγωγού ως τις 15/1/2017. Δείτε σχετικά εδώ: paratasi-1

Γλώσσες του Συνεδρίου: Το συνέδριο του Ν.Π. καταβάλλει προσπάθεια για τη μετατροπή του σε έγκυρο διεθνές συνέδριο στο χώρο των παιδαγωγικών. Από το 4ο συνέδριο, γλώσσες υποβολής των εργασιών για κρίση, μπορούν να είναι τα ελληνικά ή τα αγγλικά. Δείτε σχετικά εδώ: call_for_papers_in_english-1


6ο Περιβαλλοντικό Συνέδριο Μακεδονίας

5-7 Μαΐου 2017, στη Θεσσαλονίκη (Συνεδριακό Κέντρο “Νικόλαος Γερμανός”, ΔΕΘ – HELEXPO).

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΕΡΙΛΗΨΕΩΝ μέχρι 15 Δεκεμβρίου 2016

Το Περιβαλλοντικό Συνέδριο Μακεδονίας διοργανώνεται κάθε 3 χρόνια στη Μακεδονία και στοχεύει να αποτελεί ένα βήμα για τους επιστήμονες, μηχανικούς και εκπαιδευτικούς που δραστηριοποιούνται σε όλους τους τομείς του περιβάλλοντος, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην ολοκληρωμένη παρουσίαση του έργου που επιτελείται στην Ελλάδα, στην ανταλλαγή απόψεων, στην έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση κάθε ενδιαφερόμενου πολίτη, στη διατύπωση συμπερασμάτων και προτάσεων για την προστασία και αναβάθμιση του περιβάλλοντος με παράλληλη ενίσχυση της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης.

Το Περιβαλλοντικό Συνέδριο Μακεδονίας χαρακτηρίζεται από: α) το ευρύ φάσμα των ειδικοτήτων των συγγραφέων, που συμμετέχουν στις επιστημονικές εργασίες, β) την παρουσίαση εργασιών από όλες τις περιφέρειες της Ελλάδας, γ) το ευρύ φάσμα των θεματικών ενοτήτων των ανακοινώσεων δ) την αξιοσημείωτη συμμετοχή στις ανακοινώσεις επιστημόνων-συγγραφέων από χώρες του εξωτερικού.


16ο Συνέδριο ΕΛΨΕ

10-14 Μαΐου 2017, Θεσσαλονίκη

logoelpse5

%ce%b1%cf%81


17/03/2017 – 19/03/2017 Έρευνα προγραμμάτων σπουδών και σχολικών βιβλίων, Θεσσαλονίκη

28/04/2017 – 30/04/2017 9ο Πανελλήνιο Συνέδριο των Εκπαιδευτικών για τις ΤΠΕ, «Αξιοποίηση των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας στη Διδακτική Πράξη», Σύρος
05/05/2017 – 07/05/2017 11ο Πανελλήνιο Συνέδριο Καθηγητών Πληροφορικής, Χαλκίδα
05/05/2017 – 07/05/2017 3ο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο με διεθνή συμμετοχή με κεντρικό θέμα:«Ανθρωπιστικές Επιστήμες, Εκπαίδευση, Κοινωνία και Πολιτική Παιδεία», Ηράκλειο
30/06/2017 – 02/07/2017 23ο Διεθνές Συνέδριο «Εκπαίδευση, ετερότητα και τα ελληνικά ως δεύτερη ή ξένη γλώσσα»
Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο Πανεπιστημίου Πατρών, Πάτρα
31/08/2017 – 01/09/2017 10th International Conference on Entrepreneurship, Innovation and Regional Development (ICEIRD 2017)
MAKEDONIA PALACE HOTEL, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
20/10/2017 – 22/10/2017 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Πράσινη Χημεία και Βιώσιμη Ανάπτυξη
Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο Πανεπιστημίου Πατρών, Πάτρα
20/10/2017 – 22/10/2017 Διεθνές συνέδριο για τα 60 χρόνια από το θάνατο του Νίκου Καζαντζάκη με θέμα: «Η θέση του Νίκου Καζαντζάκη στην εκπαίδευση, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό»
Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου, Ηράκλειο
Advertisements